S7 Приемник

Генерален опис

Новата серија на STONEX® S7 GPS/GNSS приемниците ја комбинираат модерната технологија за позиционирање и разновидноста на еден моќен рачен алат, совршен за собирање географски податоци и вршење на точни и прецизни мерења.

S7 рачниот уред е компактен, егрономски и мал (234мм x 99мм) и тежи помалку од 900г.

S7 содржи Marvell Xscale PXA-310 806MHz процесор и Windows Mobile 6.5 Professional оперативен систем. За да се зголемат перформансите и да се лоадираат податоците имаме на располагање слот за SD картичка за надворешна меморија (внатрешната меморија е 4GB).

Сите S7 уреди имаат интегриран GSM/GPRS модем, кој овозможува брза и ефикасна, директна интернет конекција, како и Wi-Fi и Bluetooth технологија, што им овозможува на корисниците брз пренос на податоците. Благодарение на внатрешниот модем, постои можност за подобрување на точноста на податоците, преку поврзување со мрежен провајдер.

Трите различни достапни модели можат да ги покријат сите различни истражувачки апликации, од GIS до истражувања со голема точност.

- STONEX S7-S е рачен GPS приемник (L1, GPS, SBAS), дизајниран за собирање податоци на брз и точен начин, како и ефикасно да врши увид и да ги надгледува средствата. S7-S може да биде подготвен со GeoGis, апликација развиена од – STONEX® Europe.
- STONEX S7-D додава многу по моќен GNSS приемнички систем, благодарение на можностите на GNSS L1 C/A + фазата, GPS, GLONASS и SBAS.
- STONEX S7-G е вистинска револуција во светот на GNSS приемниците: сите во едно, GPS, GLONASS и Galileo 120 каналниот приемник, со точност во сантиметар.

S7 карактеристики на прв поглед


Флексибилност:

      новата серија на рачни GPS уреди, одберете го вашиот S7 за GIS и/или набљудувачи со голема точност со вграден STONEX софтвер.

Моќност: и до 120 канали GNSS приемник за RTK сантиметарно мерење, се на едно место

Комплетност: Wi-Fi, Bluetooth, GPRS модем, 5 megapixel камера, voice call и MMS, Мини водоотпорен USB конектор

Без граници: Меморија до 16 Gb со SD мемориска картичка

Лесен за користење: Високо перформансен екран на допир 3.7″(640X480 px), оптимизација на сончева светлина

Силен: отпорен на потреси, пшрашина, вибрации, вода и екстремни температури (-20°C/+60°C), IP 65 сертификат.

Целодневна работа: Li-Ion батерија, до 8 часа работа

Единствен: вградена GNSS антена за сентиметарна точност во RTK средина

Спецификација

Превземи