S9 III Приемник

Генерален опис


 

 

Третата генерација на Stonex S9 е најнапредниот модел од RTK GNSS приемниците кои се достапни од Stonex. Дизајниран е да се справи со различни барања од секој испитувач и апликација.S9 GNSS уредот може да собере голем број на канали достапни за GPS уреди со двојна фреквенција и Glonass, веќе приспособен и за Gallileo и Compass, S9 GNSS ви овозможува следење на повеќе од 70 сателити истовремено, со што се зголемува точноста и прецизноста на вашите испитувања. Тој е еден од најбрзите и најтивките уреди достапни на пазарот.

Главната карактеристика на третата генерација S9 е интеграцијата на примање и праќање UHF радио, заедно со GSM/GPRS модем на истиот инструмент, ова овозможува флексибилност на системот во секакви услови. Тој исто така има напредна класа 2 на Bluetooth уред и внатрешна батерија, така што на геодетот му е потребен само држач за да започне со работа. Големиот капацитет за складирање од 4GB овозможува долгорочно собирање податоци, додека пак USB кабелот овозможува лесно превземање на податоците на PC.

S9 III карактеристики на прв поглед


 • Канали: 220
 • Сателити: GPS: Simultaneous L1 C/A, L2E, L2C, L5. GLONASS: Simultaneous L1 C/A, L1 P, L2 C/A (GLONASS M Only), L2 P. SBAS: Simultaneous L1 C/A, L5. GALILEO and COMPASS predisposed
 • Position rate: up to 20 Hz
 • Внатрешна меморија: 4 Gb
 • Точност: Fixed RTK horizontal accuracy 1cm ± 1ppm (RMS) and vertical accuracy 2cm ± 1ppm (RMS).
 • Static horizontal accuracy 3mm ± 1ppm (RMS) and vertical accuracy 5mm ± 1ppm (RMS)
 • Communication facilities : USB port allows easy upload/download of data on a PC. An addition serial port is also available for special settings
 • Bluetooth device 2.4 GHz class II: maximum range is 50m
 • Internal transmitting and receiving radio: available three range of frequencies (410-430 MHz, 430-450 MHz and 450-470 MHz), emitting power 2 Watt, 8 channels, Trimtalk protocol compatible
 • GPRS/GSM module: Siemens MC75, Quad-Band GSM, GPRS, EDGE (E-GPRS), maximum range 70 km
 • Време за операција: up to 4 hours of RTK operation for each battery, two batteries available. Optional cable for a connection with an external battery
 • Комплетно безжичен и лесен дизајн: 1.2 Kg with battery and radio antenna.
 • Водоотпорен, Отпорен на потреси, Отпорен на прашина, Отпорен на вибрации

Спецификација


Превземи